Gezondheidscollectief Onder de Linden
Osteopathie
Osteopaten zoeken naar de oorzaak van een klacht waarbij ze kijken naar het hele lichaam omdat het lichaam als een eenheid wordt gezien. Zij gaan ervan uit dat bewegingsverlies van bijvoorbeeld de schedel, de botten, de wervels, de spieren, de organen, de zenuwen, de bloedvaten en het bindweefsel een oorzaak kan zijn voor het ontstaan van klachten.

Onderzoek en behandeling
Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode waarbij alle weefsels in het menselijk lichaam worden onderzocht en zo nodig behandeld. De osteopaat zoekt naar bewegingsbeperkingen in het lichaam. Het gaat daarbij niet alleen om de grote bewegingen van romp, armen, benen, handen en voeten maar ook om kleine bewegingen van organen en zenuwstelsel. Een bewegingsbeperking in één of meerdere bewegingssystemen kan klachten veroorzaken. Tijdens de behandeling herstelt de osteopaat die oorspronkelijke beweeglijkheid met doelgerichte handgrepen.

De volgende zaken kunnen tijdens een consult aan de orde komen:

  • Bij het eerste bezoek zal de osteopaat een uitgebreid gesprek met u hebben om een indruk te krijgen over de ontstaansgeschiedenis van uw klachten. Vaak is er een verband tussen de verschillende klachten.
  • Vervolgens wordt u van 'top tot teen' onderzocht. De osteopaat zal met zijn handen alle bewegingssystemen op beweeglijkheid onderzoeken. Dus niet alleen daar waar de klacht zit.
  • Na het vraaggesprek en onderzoek zal de osteopaat de bij u gevonden bewegingsbeperkingen behandelen.
  • Tevens kan de osteopaat u adviseren hoe u klachten kunt voorkomen. Voor dit doel kan de osteopaat oefeningen mee geven die u thuis kunt doen.

Veel mensen met chronische rug- en/of nekpijn hebben baat bij behandeling door een osteopaat. Maar de lijst van klachten waarbij een osteopaat kan helpen is nog veel langer. Ook bijvoorbeeld bij migraine, een whiplash, buikpijn, slechte darmwerking kan behandeling door een osteopaat zinvol zijn. Ook is het belangrijk om te weten dat osteopathie uitkomst kan bieden bij huilbaby's.

Op onze website kunt een uitgebreide lijst bekijken van klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt. Staat uw klacht er niet bij, aarzel dan niet om contact op te nemen om te vragen of de osteopaat iets voor u zou kunnen betekenen.

Afspraak maken
Voor het maken van een afspraak of telefonisch consult kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens.

Osteopathie Kaijen
Telefoon: 0573 - 280285
E-mail: info@osteopathie-kaijen.nl

Openingstijden
maandag t/m vrijdag - 07:45 t/m 18:00 uur
maandag- en woensdagavond op afspraak

Meer informatie
www.osteopathie-kaijen.nl